KEÇİ SAYI 2

Aşağıdaki bağlantıdan indireceğiniz PDF dosyasında 6 sayfa bulacaksınız. Sayfaları arkalı önlü bastırın. Sayfa numaralarına göre bu üç sayfayı iç içe koyun, katlayın.

Çoğaltın, Dağıtın!!!

Keçi Fanzin Sayı 2 PDF

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

5 Eylül 2013 Perşembe

Seğmenler Forum : 2 Kişi Değil 2000 Kişi İçtik, Zira Hangimiz Sevmedik?

Alışmadık ama şaşırmadık da... 1 Eylül 2013 Pazar günü Seğmenler Forumu olarak Kuğulu İnisiyatifi’yle birlikte biraz merdiven boyayıp ardından barış adına insan zinciri oluşturunca keyiflenmiştik. Öyle ki Kuğulu Park’ın havuzunu çevrelemiş, “Hangimiz Sevmedik” diye de sormuştuk. Bir ara zincir büyüyünce caddeye taştık, el ele şöyle bir kent turu yaptık.

Memleketi kurtarmak için çıktığımız yolda baktık ki duramıyoruz, Orta Doğu coğrafyasına daldık. Biliyorduk ki Tahran’da, Şam’da, Kudüs’te ve Batı Şeria’da; kimsenin görmediği, görmek istemediği bir parkta usul usul sesini yükselten, el ele gönül gönüle veren insanlar da var. Savaş tamtamlarına karşı özgürlüğün ve barışın sesini yükseltenleri tanımasak bile, sevdik. Öyle de mutlulukla ve huzurla salındık Tunalı’dan aşağıya...
Kuğulu’ya döndük sonra. Çocukların özgürce boyadıkları çarşafların beyazlığına dokunan renklerde şaşırıp kalanlarımız oldu. Biri de “ulan biz niye böyle çocuk olamadık” dedi. Üzüldük de hani. Ama birinin mücadelesi sonrakinin özgürlüğü oluyordu işte.
Bilgi çağındayız ya, kağıda dokunmadan sarıldık habere. Bir dipnot geçmişlerdi, “2 kişinin bira içtikleri gözlerden kaçmadı” diyerekten. Halkaları kırılmaya girişilen barış zincirinin insanları o halkaları elletmez. Şimdi ister istemez söz hakkı doğdu, cevap verelim madem:
Yandaş medya yanlış saymış. 2 kişi değil 2000 kişi içtik o gün. Esas 1998 kişi gözlerden kaçmış. Kuğulu’da direniş başladıktan beri içiyoruz. Şerefe kaldırıyoruz. Hiç ara vermedik de sanmayın. Ramazan oldu, saygılıyızdır ibadet edenlere. Orucunu açanlara eşlik ettik, namaz kılanlara koruma kalkanı olduk. Panzerinizden, TOMA’nızdan, copunuzdan koruduk her birini. İçmek yok Kandil gecesinde dedik. Ramazan bitti, yine içtik. Biliyorduk ki “haram lokmayı midesine indiren Müslüman değil; dürüst olup da ayyaş diye çağrılanı, inanıp da göstermek istemeyeni ve -izin verin de- inanmamayı tercih edeni sevilirdi buralarda. Biliyorduk, çünkü seviyorduk burada olmayı, insanları seviyorduk, ağaçları seviyorduk. Yırtık ayakkabılarımız, kirlenmiş pantolonlarımız, kibrinize ve öfkenize ve iki kuruşluk antipropagandanıza karşı direniyordu yine. 2 kişi değil 2000 kişi içtik o gün.
İçtik ve sorduk yanımızdakine; “Hangimiz Sevmedik” diye...
Hürmet, sevgi ve direnişle;
Seğmenler Forum




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YENİ SAYI BU KAPAĞIN ALTINDA!

------------------------------------------------------------------------------------------------

Keçi Fanzin Twitter:

Keçi Fanzin Facebook Sayfası:


#KeçiFanzin #KeciFanzin