KEÇİ SAYI 2

Aşağıdaki bağlantıdan indireceğiniz PDF dosyasında 6 sayfa bulacaksınız. Sayfaları arkalı önlü bastırın. Sayfa numaralarına göre bu üç sayfayı iç içe koyun, katlayın.

Çoğaltın, Dağıtın!!!

Keçi Fanzin Sayı 2 PDF

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

10 Ağustos 2013 Cumartesi

Orama TOMA Burama TO!

TOMA İhalesinde Soru İşaretleri: Gizli Yapılan İhaleyi Eski AKP Milletvekilinin Şirketi Kazandı
TOMA'lar için yapılan ihaleyi, eski AKP Milletvekili Katmerci'nin şirketi kazanmış. İhale gizlice yapılmış.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, eski AKP İzmir Milletvekili İsmail Katmerci’nin şirketine ihale edilen yeni TOMA (Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı) alımının ‘gizli ihale’ kapsamında yapıldığını açıklamış.
MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Şimşek’in, dört yıl aynı sıralarda görev yaptığı Katmerci’nin adını ‘sistemde görünmüyor’ diyerek gizli tutmasına tepki göstermiş.
KİK kapsamında değil
Şimşek ise gönderdiği yanıtta, TOMA ve zırhlı müdahale aracı (Akrep) alımının, “Savunma, güvenlik veya istihbarat alanları ile ilişkili ve gizlilik içinde yürütülmesi gerektiğine karar verilen alımlar” olduğundan, Kamu İhale Kanunu’na (KİK) tabi olmadığını bildirmiş.
Şimşek, Katmerciler Araçüstü Ekipman AŞ’nin aldığı ihalede, gizlilik kararı nedeniyle diğer teklif bilgilerinin de Elektronik Kamu Alımları Platformlarında tutulmadığını bildirirken, Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Katmerci’yle ilgili soruya karşılık da Şimşek, “Katmerciler AŞ’nin hissedar ve yönetim kurulu üyelerinin kimler olduğu ile anılan şirketin yönetim kurulu başkanının eski vazifelerinin ne olduğu hususlarında da sistemde bilgi bulunmamaktadır” diye konuşmuş.

9 milyon 960 bin liralık ihalenin hangi usulle verildiğini, başka hangi teklifler alındığını soran Yeniçeri, eski AKP milletvekilinin şirketi Katmerciler Araçüstü Ekipman AŞ’nin 2002-2013 arasında İçişleri Bakanlığı’ndan aldığı tüm işlerin açıklanmasını istemiş.



Tüm bunlarla hızını alamayan Yeniçeri, Gezi Parkı eylemlerinin ardından gündeme gelen TOMA ihalesiyle ilgili soru işaretlerini Meclis gündemine taşımış.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YENİ SAYI BU KAPAĞIN ALTINDA!

------------------------------------------------------------------------------------------------

Keçi Fanzin Twitter:

Keçi Fanzin Facebook Sayfası:


#KeçiFanzin #KeciFanzin