KEÇİ SAYI 2

Aşağıdaki bağlantıdan indireceğiniz PDF dosyasında 6 sayfa bulacaksınız. Sayfaları arkalı önlü bastırın. Sayfa numaralarına göre bu üç sayfayı iç içe koyun, katlayın.

Çoğaltın, Dağıtın!!!

Keçi Fanzin Sayı 2 PDF

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

10 Ağustos 2013 Cumartesi

Ankara'da Şebeke Suyunda Alüminyum İddiası

Kimya Mühendisleri Odası’nın 27 Temmuz’da yaptığı açıklamaya göre, Sağlık Bakanlığı Laboratuvarı Ankara‘nın şebeke suyunda kirlilik saptadı. Geçen yıl alüminyum kirliliğini gündeme getiren ve Büyükşehir Belediyesi'ni bilgilendiren oda, kentin suyundaki alüminyum miktarının tekrar yükseldiğini belirtti. Sudaki Alüminyum miktarı izin verilenin dört kat üstünde.
KMO yetkililer tatmin edici bir açıklama yapana ve sudaki alüminyum değerlerinin normale döndüğünü ilan edene kadar Ankaralılara musluk suyu içmemelerini tavsiye ediyor.

Sınır değerin dört katını aşan miktarlardaki alüminyumun insan sağlığı için tehlikeli sonuçları olabiliyor. Yüksek miktardaki alüminyumun özellikle sinir sistemi hastalıklarına yol açabildiği, kronik böbrek rahatsızlığı olanların durumlarını kötüleştirdiği bilinmekte, çocuklarda hafıza kaybı, öğrenme güçlüğü gibi ciddi sonuçlar doğurabilmektedir. Ayrıca vücutta alüminyum birikmesinin çeşitli kemik hastalıklarına, eklem ağrılarına, kanda eritrosit yapımında bozulmaya ve bağışıklık sisteminde hasara yol açtığı saptanmıştır. Merkez ilçelerin hemen hemen tümünde saptanan ve bir aydır süren kirlilik için Sağlık Bakanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin derhal önlem alması bekleniyor. Fakat Belediye bu haber üzerine yaptığı açıklamada Ankara’nın içme suyunun “tertemiz ve pırıl pırıl” olduğunu, Başkentlilerin tereddüt etmeden, güven içinde suyu tüketebileceklerini belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YENİ SAYI BU KAPAĞIN ALTINDA!

------------------------------------------------------------------------------------------------

Keçi Fanzin Twitter:

Keçi Fanzin Facebook Sayfası:


#KeçiFanzin #KeciFanzin