KEÇİ SAYI 2

Aşağıdaki bağlantıdan indireceğiniz PDF dosyasında 6 sayfa bulacaksınız. Sayfaları arkalı önlü bastırın. Sayfa numaralarına göre bu üç sayfayı iç içe koyun, katlayın.

Çoğaltın, Dağıtın!!!

Keçi Fanzin Sayı 2 PDF

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

18 Ağustos 2013 Pazar

Nasıl Bir Dünya İstiyorsun Çocuk?




Geçenlerde sadece meraktan çocukların kafasındaki dünya hakkında fikir edinmek istedik. Bunu öğrenmek için ellerine bir resim kağıdı ve boya kalemi tutuşturmak yeterliydi. Ve ortaya mücadele verdiğimiz dünyadan çok da farklı bir şey çıkmadı aslına bakarsanız.




Peki neydi çocukların kafasındaki? Elbette ki bacasından kalpli dumanlar tüten evler, pembe bulutlar, mavi kuşlar gibi çocuk ütopyaları da vardı. Ancak bunların yanında ne meyve ağaçlarını unuttu çocuklar, ne rengarenk balıkların yüzdüğü suları..Ne küçücük saksılarda yetişen kocaman çiçekleri es geçtiler ne de bahçede oynayan mutlu çocukları.

Ayrıntıları da unutmadılar. Çatısında kullanılabilir doğal enerji kaynakları olan evler ya da doğayı ayrıştıran geri dönüşüm kutuları da vardı resimlerinde. "Ben barış istiyorum" dedi bir çocuk ve vatandaş ile polisi kol kola girmiş bir şekilde resmetti.

İşte böyle somutlaştırdı minik eller düşüncelerini. En saf haliyle, önyargı olmaksızın, müdahalesiz..Ortak payda belli: yeşil, temiz ve barışın hakim olduğu bir yaşam alanı.

Çocukların ardına sığınarak diyebiliriz ki "Dünyayı güzellik kurtaracak".

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YENİ SAYI BU KAPAĞIN ALTINDA!

------------------------------------------------------------------------------------------------

Keçi Fanzin Twitter:

Keçi Fanzin Facebook Sayfası:


#KeçiFanzin #KeciFanzin