KEÇİ SAYI 2

Aşağıdaki bağlantıdan indireceğiniz PDF dosyasında 6 sayfa bulacaksınız. Sayfaları arkalı önlü bastırın. Sayfa numaralarına göre bu üç sayfayı iç içe koyun, katlayın.

Çoğaltın, Dağıtın!!!

Keçi Fanzin Sayı 2 PDF

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

17 Ağustos 2013 Cumartesi

Halen Sesimizi Duyan Yok





Bundan yıllar önce, yine bugün gibi sıcak bir günde yaşandı her şey. Deprem gibi doğal bir afet insanoğlunun ''insan doğası'' diye adlandırdığı bir yapılanma sonucunda binlerce insanın ölümüne yol açtı ülkemizde. Biz bu sürünün bir parçası olarak olayın farklı bir boyutuna dikkat çekmek niyetindeyiz. Halen ekonomik yapılanmamızın temel taşlarından birisi olan ''inşaat sektörü'' , bu tip olası doğal afetlere karşı yetersiz bir sağduyu göstermektedir.


Bu gezegen üstünde yaşayan tüm canlılar gibi insanoğlu da bu doğal afetlerden fazlasıyla etkilenmektedir. Bu konuda yapılması gerekenler hiçbir ''devlet politikasına'' sığdırılamayacak insani bir sorumluluk gerektirir. Yaşanacak bir doğal afetin sonuçları tamamen öncesinde öngörülmüş bazı parametreler doğrultusunda belirlenebilir.

Asıl tartışılması gerekenin bu doğal afet sırasında hiçbir gerekliliğini ortaya koymamış olduğu açıkça belli olan ''yapı denetim'' mekanizmasının olduğunu düşünüyoruz.. Müteahhitlerin mevcut sistem içerisinde ''insan doğası'' gereği daha fazla kazanabilmek adına yaptıkları tüm usülsüz yapılar, bu yapılara ''uygun raporu'' veren yetkililer ve tüm bu yetkililerin bağlantıları halen ülkemizde faaliyet göstermektedirler.

Asli görevlerinden birisi bu konulara dikkat çekmek olan TMMOB'un yetkilerinin ne durumda olduğunu sürü olarak bildiğimizi öngörüyoruz. İnsani tüm sorumlulukların hiçbir denetime ihtiyaç bile duymaması gerektiğini düşünürken, yukarıda belirttiğimiz ''insan doğasının'' denetime ihtiyaç duyduğunun da farkındayız. Biz Keçi familyası olarak Dünya gezegeninde yaşayan insanoğlu sürüsüne sesleniyoruz ve ekliyoruz :

Dünya siyah ve beyazdan oluşmaktadır. İyi ve kötü, güzel ve çirkin. Ve böyle bir dünyada her zaman kötülük hüküm sürer. Dünyayı griye boyayıp kabul edilmiş ahlakın sınırlarını kirlettiğinizde kötülük de kontrolünü kaybedecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YENİ SAYI BU KAPAĞIN ALTINDA!

------------------------------------------------------------------------------------------------

Keçi Fanzin Twitter:

Keçi Fanzin Facebook Sayfası:


#KeçiFanzin #KeciFanzin