KEÇİ SAYI 2

Aşağıdaki bağlantıdan indireceğiniz PDF dosyasında 6 sayfa bulacaksınız. Sayfaları arkalı önlü bastırın. Sayfa numaralarına göre bu üç sayfayı iç içe koyun, katlayın.

Çoğaltın, Dağıtın!!!

Keçi Fanzin Sayı 2 PDF

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

23 Ağustos 2013 Cuma

Akademisyenlerden Çağrı : Barış İçin İmza At

 

Akademisyenler hükümetin barış süreci kapsamında sürecin şeffaflaşması ve bir barış takvimi çıkarılması talepleri için imza kampanyası başlatmışlar. 


Çözüm sürecinin gidişatından endişe duyduklarını belirten akademisyenler hükümetin adım atması için sürece dair taleplerini bir imza kampanyası olarak duyurmuşlar.
İmza metninde akademik araştırmaların dünyada gerçekleşen barış süreçlerinin yarısının ilk beş yıl içinde bozulduğu belirtilerek sebebin çoğunlukla devletlerin müzakere sırasında verdikleri sözleri tutmamaları olduğu ifade edilmiş.
Türkiye’deki mevcut durumun da bu riskleri barındırdığı konusunda kamuoyunu şöyle uyarmışlar.
“Ortadoğu’nun her yanında savaş durumu hakimken ve 30 yılı aşkın süren çatışmalarda 50.000’e yakın vatandaşımızı kaybetmişken, Türkiye’nin bu süreçte yeni bir deneme-yanılma lüksü bulunmuyor.”
Açıklamada sürecin başarıya ulaşması için “şeffaf olması, siyasi ve toplumsal aktörleri sürece eşit biçimde katacak mekanizmaların geliştirilmesi, çatışmaya sebebiyet vermiş sorunların çözülmesi için yasal adımlar atılması, geçmişte gerçekleşmiş hak ihlallerinin açığa çıkması ve yargılanması, toplumsal müzakere kanallarını açık tutacak yapıların kurulması, sivil mağduriyetleri giderecek güvenlik reformları yapılması ve  devlet dışı silahlı güçlerin sivilleşerek  topluma katılımını sağlayacak düzenlemelerin gerçekleşmesi” gerektiği belirtildi.
Talepler şöyle sıralandı:
* Akil İnsanlar Heyeti ve Çözüm Komisyonu raporlarının kamuoyu ile paylaşılması,
* Çözüm sürecinin şeffaflaşması ve bir barış takvimi çıkartılması,
* Çatışmanın sebeplerini ortadan kaldıracak  anadilinde eğitim, seçim barajının kaldırılması veya düşürülmesi gibi temel demokratik taleplerin karşılanması konusunda yasal adımların gecikmeden atılması,
* Uluslararası standartlara uygun şekilde barış sürecinin çeşitli boyutları ile ilgili çalışmalar yapacak Hakikat Komisyonu, Cinsiyet Eşitliği Komisyonu, Sosyal ve Ekonomik Tazmin Komisyonu, Güvenlik Reformu Komisyonu ve benzeri komisyonların kurulması,
* Barış sürecini gözlemleyecek ve taraflarla görüşecek bağımsız, sivil kurumların oluşması.

İmza vermek isteyen akademisyenler için : İmza Kampanyası

Kaynak : Bianet 

 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YENİ SAYI BU KAPAĞIN ALTINDA!

------------------------------------------------------------------------------------------------

Keçi Fanzin Twitter:

Keçi Fanzin Facebook Sayfası:


#KeçiFanzin #KeciFanzin