KEÇİ SAYI 2

Aşağıdaki bağlantıdan indireceğiniz PDF dosyasında 6 sayfa bulacaksınız. Sayfaları arkalı önlü bastırın. Sayfa numaralarına göre bu üç sayfayı iç içe koyun, katlayın.

Çoğaltın, Dağıtın!!!

Keçi Fanzin Sayı 2 PDF

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

23 Ağustos 2013 Cuma

Hürriyet'ten Bakana Cevap : ''Merak etmeyin Hürriyet varsa o haber de var''

Hürriyet gazetesi Bakan Bekir Bozdağ'ın ''Suriye neden manşette değil?'' eleştirisine cevap vermiş : ''İleri demokrasilerde gazetelerin hangi haberi ne ölçüde kullanacağı kararı asla siyasi otoriteye bırakılmaz.''


Hürriyet Gazetesi, dün Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın gazetenin Suriye'de kimyasal silah kullanıldığı iddiası manşetine taşımaması ile ilgili "Esed yönetiminden mi bir baskı var" eleştirisine ilk sayfadan yanıt vermiş. "Merak etmeyin Hürriyet varsa o haber de var" başlıklı Hürriyet imzalı yazıda gazete Bozdağ'ın açıklamalarının doğru olmadığını belirterek eklemiş:
"Kimse kusursuz ve eleştiriden muaf değildir. Ancak şu ilke de tartışılamaz: İleri demokrasilerde gazetelerin hangi haberi ne ölçüde kullanacağı kararı asla siyasi otoriteye bırakılmaz."
Hürriyet Suriye'ye ilişkin haberin gazetenin birinci sayfasında beş buçuk sütuna ikinci manşet olarak verildiğini, web sayfasında da tam gün yayında kaldığını belirtmiş.
"Sayın Bozdağ'ın, yarım gün içinde ve yoğun mesaisi sırasında iki kez Hürriyet gazetesinin birinci sayfasıyla ilgili yorumda bulunması demokrasinin olmazsa olmazı basın özgürlüğüne aykırıdır.
"Sayın Bozdağ'ın Hürriyet'in haber seçimini "Bir baskı mı var, talimat mı var?" sözleriyle sorgulaması da, "Bu ülkede manşetler talimatla ve baskıyla mı atılıyor?" polemiğine yol açabilir. Ayrıca, Suriye'deki hadisenin Hürriyet'in dahil olduğu grubun diğer gazetelerinde birinci sayfalarda manşetten verildiğini de hatırlatırız.''
Bozdağ dün Hürriyet Gazetesi'nin Suriye'yi manşetine taşımamasını eleştirmiş "Size kim baskı yaptı? Esed yönetiminden mi bir baskı var?" demişti. Bozdağ daha sonra Twitter'dan "Hürriyet Gazetesi, ilk sayfasının altında haberi o kadar küçülterek vermiş ki göremedim. Düzeltirim. Bir kaç satır vermişler" yazmış.

Kaynak : Bianet

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YENİ SAYI BU KAPAĞIN ALTINDA!

------------------------------------------------------------------------------------------------

Keçi Fanzin Twitter:

Keçi Fanzin Facebook Sayfası:


#KeçiFanzin #KeciFanzin