KEÇİ SAYI 2

Aşağıdaki bağlantıdan indireceğiniz PDF dosyasında 6 sayfa bulacaksınız. Sayfaları arkalı önlü bastırın. Sayfa numaralarına göre bu üç sayfayı iç içe koyun, katlayın.

Çoğaltın, Dağıtın!!!

Keçi Fanzin Sayı 2 PDF

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

20 Ağustos 2013 Salı

Kamu emekçileri Kızılay’a koşuyor, polis şaşkın vaziyette (dakika dakika güncelleniyor)

KESK’in dört koldan “İnsanca yaşam, güvenceli gelecek, eşit, özgür ve demokratik bir Türkiye için yürüyoruz!” diyerek başlattığı yürüyüşte Ankara’ya ulaşıldı

Bu habere bazı medya kuruluşları sosyal medyada şu şekil yer verdi;

Akit Gazetesi

kesk-ankara-kizilay


17.02 Açıklamanın ardından dağılan KESK’liler polis barikatının önünden geçtikleri sırada “Polis, simit sat onurlu yaşa” sloganı attı.

16.56 Açıklama sona erdi. Saat 18.00′de Güvenpark’ta yapılacak foruma çağrı yapıldı. KESK’liler saat 18.00′de Güvenpark’ta olacak.

16.49 Ankara Büyükşehir Belediyesi karşısında KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, basın açıklaması yapıyor.
16.45 Muhalefet.org’un belirttiğine göre, polisin attığı gaz bombalarından etkilenen KESK’lilerden bazıları hastaneye kaldırıldı. Saldırı sonrası bir kamu emekçisinin kolu kırıldı.

16.40 Saldırı şimdilik durmuş durumda. 2 TOMA ve çevik kuvvet polisleri KESK’lilerin karşısında bekliyor. Dağılan kamu emekçileri ara sokaklarda bir araya gelmeye çalışıyor.
16.35 Önce TOMA ile su sıkan polis, şimdi de biber gazı ile saldırıyor. Yakın mesafede yakaladıklarını darp etmeye çalışıyor. KESK’in ses aracının içine çevik kuvvet polisleri tarafından gaz bombası atıldı, kapı kapattırıldı. KESK yöneticileri ve basının olduğu araçta çok sayıda kişi gazdan etkilendi.
16.34 Polisin kamu emekçilerine saldırısı başladı.
16.31 KESK’lilerin önünü Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde polis barikatı kesti.  İki şeritte de trafik durmuş vaziyette. Polis ile KESK’liler arasında yaklaşık 150 metre mesafe var. Bekleyiş sürüyor.
16.23 Orduevi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi binası önünden Sıhhiye’ye doğru yürüyüş sürüyor
16.05 Ankara’nın en işlek caddelerinden 5 şeritli Konya Yolu’nun 3 şeridi KESK’liler tarafından kapatıldı. Polis, ortada yok.
16.00 Bahriye Üçok Caddesi’ne çıkan kamu emekçileri karşısında polis barikatını buldu. Bunun üzerine caddenin hemen yanındaki Konya Yolu KESK’liler tarafından trafiğe kapatıldı.
15.57 Emek’in ara sokaklarından Kızılay’a ulaşmaya çalışan KESK’liler, Bahçelievler Metro çıkışında.
15.24 KESK’liler ara sokaklardan “İsyan”  ve “Her yer Taksim her yer direniş” sloganlarıyla Kızılay’a koşuyor.
15.15 KESK’lilerin önünü kesen polis “Dağılın” uyarısı yapıyor. Uyarıdan kısa bir süre sonra  KESK’liler polis barikatına arkalarını dönerek, ara sokaklardan Kızılay’a doğru koşmaya başladı. Polis, ara sokaklarda şaşkınlıkla KESK’lileri arıyor.
14.40 Bakanlık önünden Güvenpark’a yürüyen kamu emekçilerinin önü yaklaşık 300 metre sonra polis tarafından kesildi.kesk-polis-doviz
14.07 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde basın açıklaması yapan KESK’liler ardından oturma eylemine geçti.
12.45 Kamu emekçileri, AŞTİ’den Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na doğru yürüyüşe geçti, “insanca yaşam” taleplerini haykırdı.
12.30 Dört koldan Ankara’da buluşan kamu emekçileri AŞTİ’ye ulaştı, onları burada Ankara’lı KESK’liler karşıladı.
Sendika.Org/Ankara

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YENİ SAYI BU KAPAĞIN ALTINDA!

------------------------------------------------------------------------------------------------

Keçi Fanzin Twitter:

Keçi Fanzin Facebook Sayfası:


#KeçiFanzin #KeciFanzin