KEÇİ SAYI 2

Aşağıdaki bağlantıdan indireceğiniz PDF dosyasında 6 sayfa bulacaksınız. Sayfaları arkalı önlü bastırın. Sayfa numaralarına göre bu üç sayfayı iç içe koyun, katlayın.

Çoğaltın, Dağıtın!!!

Keçi Fanzin Sayı 2 PDF

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

20 Ağustos 2013 Salı

Emniyet : Biz aslında kimse üflemesin istiyoruz.

Trafikte Uyuşturucu Kontrolü Başlıyor




Emniyet Genel Müdürlüğü, uyuşturucu kullanarak trafiğe çıkanlara yönelik yapılan yeni uygulama ile 'uyuşturucu analiz cihazı' yardımıyla sürücülerin uyuşturucu kullanıp kullanmadıkları belirleyecekmiş


Uygulama ile alakalı bir tanıtım yapan Emniyet Genel Müdürlüğü kullanılacak olan test mekanızmasının nasıl çalıştığını ve ne tip bir pratiğe dönüşeceğini basın mensupları ile paylaşmış. 

Yurt'un yaptığı haberde bahsedilen ölçüm cihazı tükürük ile çalışacakmış. 2dk süren bir ''pet'' üzerine tükürme işleminin ardından sürücüden alınan bu örnek 7dk süreyle bir kit'e takılıp beklenecekmiş. Bu işlemin ardından pet mavi bir renk alacakmış ve bu renk ölçüm cihazı ile analiz edilip sonuç alınacakmış.

Emniyet yaptığı bu açıklamada cihazın 19 farklı uyuşturucuyu tespit edebildiğini ve 2 gün içerisinde yapılan uyuşturucu tüketimini tespit edebildiğini vurgulamış.
Sürücülerin herhangi bir uyuşturucu madde etkisinde çıkmaları halinde 3.600 TL maddi para cezası ve ehliyetlerine 5 yıl süreyle el koyulmasıyla cezalandırılacaklarına vurgu yapılmış.Test yaptırmak istemeyenlerle ilgili ne yapılacağı sorusu üzerine bilgi veren Trafik Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Ali Özsoylar, test yaptırmak istemeyenlere 2 bin TL para cezası kesileceği ve ehliyetine 2 yıl el konulacağını belirtmiş.

Bu durumda biz bu sürünün nam-ı değer keçileri olarak buradan bilerek veyahut bilmeden herhangi bir uyuşturucu maddeye maruz kalmış olabilecek sürücülere sesleniyoruz. Bizce test yaptırmak ''istememe'' durumunuz test yaptırdığınızda başınıza gelecek olanlar düşünüldüğünde daha mantıklı bir çıkış noktası olacaktır. Örneğin; 


3.600 TL    >    2.000 TL        

5 yıl           >    2 yıl


Editörün Notu : Lütfen alkollü veya herhangi bir uyuşturucu maddenin etkisi altındayken direksiyon başına geçmeyin. Trafik kurallarına uyun, uymayanları uyarın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YENİ SAYI BU KAPAĞIN ALTINDA!

------------------------------------------------------------------------------------------------

Keçi Fanzin Twitter:

Keçi Fanzin Facebook Sayfası:


#KeçiFanzin #KeciFanzin