KEÇİ SAYI 2

Aşağıdaki bağlantıdan indireceğiniz PDF dosyasında 6 sayfa bulacaksınız. Sayfaları arkalı önlü bastırın. Sayfa numaralarına göre bu üç sayfayı iç içe koyun, katlayın.

Çoğaltın, Dağıtın!!!

Keçi Fanzin Sayı 2 PDF

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

28 Ağustos 2013 Çarşamba

Facebook'tan Müjde : Evet! Polise Bilgi Verdik

 

1 milyardan fazla aktif kullanıcısı olan sosyal paylaşım sitesi Facebook, Türk hükümetinin talep ettiği bilgilerin yüzde 47’sine olumlu yanıt vermiş. Toplamda 96 talepte bulunan Türkiye’yi Avrupa ülkeleri sollamış.  


Facebook'un ilk kez yayınladığı ''Küresel Hükümet Talepleri Raporuna'' göre
Türk hükümeti 2013’ün ilk altı ayında Facebook’a 96 talepte bulunmuş. Facebook ise yaklaşık 45 kez bilgi paylaşımıyla söz konusu bilgi taleplerin yüzde 47’sine yanıt vermiş. Şirketten yapılan açıklamaya göre Facebook, “kendi politikalarına uyumlu olan ve yasaların kısmi bilgi verilmesini zorunlu kıldığı” taleplere yanıt vermiş. Twitter’a yaptığı hesap kapatma talepleriyle dünyada birinci olan Türkiye, Facebook’a yaptığı talepler konusunda sıralamada ne yazık ki yer alamamış. Türkiye; Fransa, İngiltere, Almanya, İtalya, İspanya gibi Avrupa ülkelerinden gelen taleplerin oldukça gerisinde yer almış. İtalyan hükümetinden Facebook’a iletilen talep sayısı 1705 iken, bu rakam Fransa için 1547, İngiltere için 1975, Almanya için 1886 ve İspanya için 479 olarak belirtilmiş. Söz konusu dönemde sadece ABD hükümetinden Facebook’a iletilen talep sayısı ise 12 bine yaklaşmış.

Hürriyet'in yaptığı habere göre, Türk hükümeti, ‘Gezi Parkı’ eylemlerinden sonra Facebook ile uyumlu çalışıldığını açıklamıştı. Şirketten yapılan açıklamada ise devlet otoritelerinden gelen bilgi taleplerinin yaşamsal ya da çocukları tehdit eden bir konu içermediği müddetçe kabul edilmediği belirtilmişti. Açıklamada “Facebook, protesto olaylarıyla bağlantılı olarak Türkiye’deki devlet otoriteleriyle herhangi bir kullanıcı bilgisi paylaşmamıştır” ifadesi yer almıştı.
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YENİ SAYI BU KAPAĞIN ALTINDA!

------------------------------------------------------------------------------------------------

Keçi Fanzin Twitter:

Keçi Fanzin Facebook Sayfası:


#KeçiFanzin #KeciFanzin